Zware dag

Voor de derde nacht achterelkaar niet goed geslapen. Lag het de voorgaande nachten aan ondergrond, hobbelig en hellend, afgelopen nacht was het de Union Pacific die me lang uit de slaap hield. Ik had het kunnen weten, in Marysville is een groot station voor goederentreinen en ik lag vlak naast de rails. Even na tweeen moet ik toch in slaap gevallen zijn.  

image

Als ontbijt eet ik wat bessen, dier hier in overvloed voorkomen, een appel, homp brood, pinda’s, gedroogde banaan en wat mueslirepen. Met het lood al in de benen begin ik te lopen. Een zware dag, stevige zuidenwind, met rugzak zijwindgevoelig, zwalk ik meer dan dat ik loop.  

De zon droogt uit, de wind vertraagd, de rugzak voelt tien kilo zwaarder. Behoorlijk uitgeput bereik ik rond twee uur de Hollenberg Ranch, een van de pleisterplaatsen van de Pony Express, de Oregon en de California trail. In het museum wat rondkijken, uithijgen en bijkomen.  

image

Nog een paar kilometer naar Hanover, een plaats gesticht door de duitse Gerat Hollenberg van de gelijknamige ranch. Onderweg toch nog een pauze moeten inlassen. In de eerste de beste gelegenheid koffie gedronken en gegeten. Vijftien dollar later stap ik, voor het eerst in dagen, verzadigd naar buiten. Ondertussen de apparatuur opgeladen, geskyped, wifi aanwezig en de blog bijgewerkt.  

Dat gedoe uit de eerste weken met T-Mobile, Samsung en internettoegang voor het tablet heb ik achter me gelaten. Het zoeken naar wifi in de plaatsen die ik aandoe levert vaak leuke contacten op en bovendien, buiten de steden is T-Mobile toch niet te bereiken.  

Vandaag slaap ik zo mogelijk nog dicherbij het spoor, vlakbij een spoorweg overgang, luid toeterende treinen passeren om het kwartier. Mijn tent staat in een kom, vanwege de harde wind, de lucht begint te betrekken, regen zou deze slaapplaats tot een waterballet maken. Hopelijk blijft het droog.

Vlakbij staat weer een boom met die heerlijke bessen, blijf er toch maar even vanaf, hele dag een opgeblazen gevoel gehad.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.