Zout

Een van de belangrijkste voedingsstoffen is zout. In alle survivalhandleidingen staat dat in kapitalen. Na een paar maanden sportdrankjes drinken smaakt niets beter dan water. Sportdrank bevat vitamines, mineralen en zout, water niets.

In deze extreme hitte verliest het lichaam veel zout door zweten. Stom genoeg ben ik te laat begonnen zout door het water te mengen. Afgelopen dagen heb ik meer dan vijf liter water per dag gedronken en daarmee veel zout uit het lichaam gespoeld.

Hitte uitputting heeft onder andere duizeligheid, kramp, algeheel gevoel van zwakte als symptomen. Mijn lichaam heeft even de grens bereikt, ik herken de symptomen. Een dag langer in het motel, zout en suiker door het water, uitrusten dan moet het morgen weer in orde zijn.

De tocht afgelopen vrijdag, waarbij veel geklommen moest worden en ik heel veel heb gedronken was een behoorlijke aanslag op m’n reserves. De hoogteverschillen worden de komende weken nog veel groter, de afstand tussen dorpjes waar ik voorraden kan bijvullen ook. Wordt nog een interessante periode.

Goed. Uitrusten dus vandaag. Kijk wat tv. Er is discussie over de bijdrage die anoniem aan de presidentskandidaten mag worden geschonken. Financial Disclosure Bill. Die houdt in dat ieder bedrijf of persoon die meer dan tienduizend dollar geeft zich kenbaar moet maken. Supreme Court schijnt deze wet te hebben afgewezen. In het senaat discussieren democratische senatoren over hoe nu verder te gaan, de republikeinen hebben het opnieuw voorleggen van de wet aan het hof geblokkeerd.

Ik volg de discussie op de zender C-Span2. Als wat de democraten beweren juist is dan is er wel wat groots aan de hand. Een kleine groep anonieme bedrijven en particulieren koopt voor enorme bedragen, geschat een biljoen dollar, advertentieruimte in, zowel in krant, internet als op tv. De advertenties zijn stuk voor stuk negatief voor de tegenpartij en hebben een zeer laag waarheidsgehalte.

In het gesprek komt vooral de angst voor de enorme invloed van een zeer kleine groep naar voren. Een bedreiging voor de democratie. Deze zaak gaat de gemoederen nog wel even bezighouden. Het duurt nog vier maanden voordat er gekozen gaat worden. De Chigago Tribune schrijft er over.   

De rust en het zout doen goed, morgen weer op pad.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Zout

Comments are closed.