Zonsondergang

De slaapplaats van afgelopen nacht was prima, langs de oude snelweg, dat wel maar die is niet druk. Vandaag richting Pocatello, na tien mijl eerst nog door het dorpje Inkom. Het blijkt een klein dorpje te zijn, er is wat middenstand, genoeg om even te rusten en bij te komen. In de loop van de middag richting Pocatello waar ik een motel wil vinden.

Pocatello is een grotere plaats, de bebouwing begint al kilometers voor het centrum. Oppassen dat ik niet te ver loop en geen goede plaats meer kan vinden. Zo’n zes mijl voor het centrum is een mooie heuvel van waar ik de buitenwijken van Pocatello kan overzien. Redelijk uit de drukte, vlak en door het hoge verdorde gras zelfs zacht. De tent staat rond zeven uur, mooi op tijd.

image

Tegen acht uur verdwijnt de zon achter de bergkam tegenover me. De lucht kleurt van felgeel naar dieprood, de wolken maken het spectaculair. In Idaho, alleen op een heuvel kijk ik toe, in Pocatello gaan de lichten aan, huiselijke gezelligheid, op de heuvel wordt het koud, het deert me niet. De avond redt de dag, vandaag was een goede dag om te leven.

image

image

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Zonsondergang

Comments are closed.