Weg van de snelweg

Te vroeg wakker, nog donker, de buis te krap om de kont te keren, wachten tot het licht wordt. Het regent zachtjes. Halfnegen onderweg, vandaag eindelijk weg van de interstate, nog tien mijl tot Rufus en daarna wordt het beter. Ik voel me goed en de tien mijl lopen makkelijk.

Langs de interstate staat een state trooper snelheid te meten. Ik knoop een kort gesprekje aan, de trooper vertelt me dat er in Rufus een benzinepomp en restaurants zijn. Mooi vooruitzicht, had ik ook een beetje op gerekend. De politieauto is goed zichtbaar langs de interstate, het zwaailicht brandt iets. Geen idee of de trooper dat door heeft, wijzer maak ik ‘m niet. Veel bekeuringen heeft hij die ochtend vast niet uitgeschreven, misschien was dat ook niet zijn opzet.

Rufus, kopje koffie, wat eten, relaxen. Een restaurant ga ik niet binnen, alweer genoeg uitgegeven aan de pomp. Voldoende proviand om het tot The Dalles te halen, dat is wel een lekker gevoel.

Er staan wat bankjes buiten, onder een afdakje, het regent nog steeds. Er komt een vrouw naast me zitten, aardig maar beetje vreemd mens, haar leeftijd laat zich ook moeilijk inschatten, ergens tussen baby en overleden, daarmee sla ik de plank niet al te ver mis. Ze is voor het eerst aan het liften, van midden Idaho tot voorbij Portland. Ook direct de laatste keer voegt ze er aan toe. Verkeerde keuze schoenen, moest een paar mijl lopen tot aan Rufus en heeft blaren, ze kwam ook kreupelend aanlopen. Aan iedere tankende automobilist vraagt ze een lift, zonder succes. Een kop koffie slaat ze af, vindt het “the devils brew”, mij best, ik mag dat duivelse brouwsel wel en haal nog een beker. Later nadat ik binnen water heb bijgevuld is ze dan toch verdwenen. Hopelijk heeft ze een goede lift gekregen.

Vijf mijl na Rufus ligt Biggs Junction. Een plaats kan het nauwelijks genoemd worden, misschien een paar huizen. Verder drie motels, een mcDonalds, twee benzinepompen en wat restaurants. Biggs junctions is een belangrijk kruispunt, een van de weinige plaatsen waar een brug tussen de highway in Washington en de interstate in Oregon verkeer over de Columbia rivier mogelijk maakt. Ik arriveer er laat in de middag, de vele parkeerplaatsen staan vol met vrachtauto’s.

image

Biggs Junction

image

En een kerkje natuurlijk

Even na Biggs is het genoeg, een redelijk mooie plaats, dit keer niet in een buis. Behoorlijk wat afstand afgelegd, morgen nog zo,n dag en dan is The Dalles bijna bereikt. Een warme douche, wat modern gemak en een stad met overvloed aan eten lonken.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.