Wamic

Het houdt maar niet op dit heerlijke nazomerse weer. De zon schijnt, het gras nat van dauw, mount Hood, vulkaan met eeuwige sneeuw als baken aan de horizon. De dag kan nu al niet meer stuk, het ontbijt nog maar net gedaan.

image

Mount Hood

Nog maar een paar mijl naar Wamic. Eind van de ochtend in de zon met koffie bij een winkeltje in het dorp. Veel gesprek. Een stel jagers vertelt me wat ik kan verwachten, de Barlow road is een zandweg door het bos en het wordt koud, flink doorlopen overdag en ‘s avonds een vuur maken is hun advies. Een oldtimer heeft enkele dagen geleden nog een grote zwarte beer in het bos gezien, eten in de boom dus. Vanaf morgen wordt het kouder, de sneeuwgrens ligt dan rond de 2500 voet.

Vanaf morgen dus koud en sneeuw maar vandaag is het nog heerlijk weer. Even buiten het dorp ligt een restaurant, de laatste gelegenheid om nog wat eten te kopen, tot aan Government Camp aan de andere kant van de bergen is er niets. Ik neem een gerecht met veel groenten. In de zaak staan diverse opgezette dieren, waaronder een paar zwarte beren. Ze zijn kleiner dan ik had verwacht. De eigenaar legt uit dat dat komt omdat de vacht nu plat ligt, levende beren lijken groter vanwege de uistaande vacht.

Ook wifi, een kans wat te mailen en de blog bij te werken. Sms’en lukt al dagen niet meer, geen bereik, dat zal voorlopig nog wel zo blijven.

Eind van de middag bereik ik het Mt Hood national forest. Dit is publiek land, even geen prikkeldraad en “no trespassing” bordjes. Een paar honderd meter verder staat de tent. Snel eten koken (brood, aardappelpuree en tonijn uit blik) de zak met eten moet vanaf nu weer in de boom.

image

Publiek land en bos

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.