Vrije dag

Vandaag geen mens gezien. Alleen in de natuur. Geen haast, geen gesjouw, lekker rondhangen op de plek die gister al deze belofte inhield.

Zandbanken in de rivier en aan de oever. Dieper dan een meter wordt het niet, meestal enkelhoogte. De stroming sterker dan gedacht, zwem een stukje, laat me meevoeren maar loop vast op een zandbank. Er zwemmen grote vissen, de rugvin komt met regelmaat boven het wateroppervlak. Ik probeer er een te vangen, met geduld en blote handen. Geen honger genoeg om het lang vol te houden.

Een moederhert met kalf steekt de rivier over, een beetje nerveus, ze ruikt het kampvuur. Veel vogels, kalkoen, patrijs, zang en watervogels. De meeste ken ik niet bij naam. Later op de dag, ik schrijf dit stukje, wagen vier volwassen herten zich in de rivier, ook nerveus, het vuur brand de hele dag, keren ze om. Het fototoestel lijkt onherstelbaar beschadigd, telefooncamera voorlopig gebruiken, mindere kwaliteit, beter dan niets.

image

Tja, voor de rest wat luieren, val prompt in slaap, een beetje voor me uitstaren, de rivier leent zich daar uitstekend voor, wat muziek aan de blokfluit proberen te ontlokken, beetje schrijven, weer in slaap vallen, zo komt de dag wel om.

Een wasbeer komt langs in de avondschemering, meer herten laten zich zien, ik meen een coyote te herkennen in het laatste licht. Er mag hier dan geen mens komen, leven is er meer dan genoeg.

Vrijwel alle eten is nu op, morgen naar Broadwater, 17 km. Heb nog een restje brood en wat gedroogd vlees.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.