Vertrek uit Nampa

Linda komt uit een muzikaal gezin, ze speelt zelf piano en geniet van muziek in de ochtend. Ik ontbijt met Bach, niet verkeerd. Qua klassieke muziek gaat mijn voorkeur meer uit naar Chopin maar we vinden elkaar in de werken van Rachmaninov en de stem van Maria Callas. Bach in de ochtend, een beetje rust na de hectiek van man en vier kinderen, voorzien van lunch, naar werk en school te krijgen. Ze maakt ook een uitgebreid lunchpakket voor mij:-)

image

Linda en Ruby

Tegen tienen zet Linda me af op de plaats waar Jay me ophaalde, de Burger King dus en vertrek ik vanuit Nampa richting Baker City, een plaats waar ik over twee weken hoop aan te komen. Tussentijds genoeg plaatsen om water en eten bij te vullen.

Tegen de middag in Middleton waar een State historical park is ter nagedachtenis van de kolonisten die daar door indianen zijn vermoord, het Ward Massacre park. Deze moordpartij moet in het licht gezien worden van een overvloed aan kolonisten die de levenswijze van de indianen bedreigden. Het leger vergeld de aanval door een aantal schuldigen op te pakken en op te hangen. Er volgt een periode van opstand en onlusten, fort Hall en fort Boise worden onder druk van de rellen tijdelijk ontruimd.

Uitgerust verder naar Caldwell, stedelijk gebied, het idee Middleton verlaten te hebben komt niet op. In Caldwell maar eens op zoek naar koffie en water. Een man stopt terwijl ik zoek naar een pomp, vraagt of ik een lift wil. We praten wat over de trail, ik vertel van de blog, hij nodigt me bij hem thuis uit voor de verkorte versie.

Lynn is pastoor van een kerk waarvan de naam me ontschoten is. Er zijn erg veel verschillende interpretaties van het geloof in het midwesten en even zo vele kerken. Eenmaal binnen duurt het maar even of heb ik een glas water en een sandwich voor me staan, zijn vrouw en dochter aangeschoven en vertel ik over mijn ervaringen op de trail tot nu toe. Er wonen veel, van oorsprong, nederlanders in deze streek, voornamelijk melkveehouders. Lynn belt een vriend en ik praat een poosje met Mike Siepersma, uit Friesland natuurlijk. Er wordt nog een kennis opgetrommeld, een gezellige bijeenkomst. Een uurtje later vertrek ik weer, lekkers en gebeden vergezellen me. Een halfjaar geleden zou ik me ongemakkelijk hebben gevoeld onder die gebeden, nu besef ik, meer dan voorheen, dat het voor veel mensen een vorm van rust en geborgenheid inhoud. En alhoewel ik anders in het leven sta, kan ik die gebeden nu wel begrijpen en zelfs waarderen, het komt uit een goed hart. We wisselen mailadressen uit, ik krijg hun telefoonnummer, als er problemen zijn mag ik bellen.

image

Hardy family & me

image

Buurvrouw, kids & me

‘s Avonds wacht me nog een verrassing, Jay en Linda en hun dochter Maya zoeken me op en brengen me nog een heerlijke maaltijd. Linda had het ‘s ochtends al wel laten doorschemeren maar rekening had ik er niet meer mee gehouden, te meer omdat het vinden van een kampeerplek lastig was, pas vlak voor het donker stond de tent.

En morgen doen ze het nog een keer!

Jay’s dilemma heeft zich vanzelf opgelost, de football wedstrijd bleek een weekend later.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Vertrek uit Nampa

Comments are closed.