Vertederend lief

Een koude, klamme nacht, alles is vochtig. Vandaag niet te laat stoppen en de natte tent en slaapzak laten drogen. De plek achter de vangrail ligt om negen uur achter me. Nog geen mijl verder kom ik verscheidene mooie kampeerplaatsen tegen, weet alles maar eens van te voren.

Vandaag naar Bliss en verder. In Bliss is een winkel / restaurant / pomp, alles in een. Daar maar eens goed eten dat is al te lang geleden. Groente en fruit in plaats van noedels en brood. De route naar Bliss is mooi, veel open land, berghellingen en de Snake altijd in de buurt. Vlak na Bliss wil ik de Snake weer oversteken en aan de ‘goede’ kant richting Glenns Ferry lopen. Ik bevind me ten noorden van de rivier, de trail loopt ten zuiden er van.

image

Onderweg

Relaxen in Bliss, er is wifi, mail checken, later skypen, dat was ook al weer even geleden. Na de maaltijd, met veel groente, in het restaurant en wat inkopen besluit ik nog even buiten een koffie te drinken. Zoals meestal zit ik op de grond, naast de rugzak, tegen de muur geleund en overzie het terrein.

image

Snake river

Een groepje pubers loopt voorbij. Even later komen een jongen en meisje van het groepje naar me toe. Het meisje biedt me een handvol wisselgeld aan. Ik neem het niet aan, ondanks haar verzekering dat het goed is. De jongen loopt aan de namen en tekeningen te zien al enige tijd met de arm in het gips. We praten nog wat, ik vertel ze wat over de trail en bedank ze.

De koffie is nog niet op of twee meisjes, ik schat tien jaar maar kan er een paar naast zitten, komen naar me toe. Ze stonden in de rij voor me toen ik inkopen deed en kochten ijs en lekkers van hun zakgeld. De kleinste heeft nog chocola om haar mond, de oudste vraagt me of ik een plaats heb om te slapen en biedt me het restant van haar zakgeld aan. Natuurlijk neem ik dat niet aan maar wat vertederend lief.

Zeven uur staat de tent te drogen. Prima plek, water vlakbij, een vuurtje brandt niet veel later. De koffie (oplos) en noedels smaken me uitstekend.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.