Van buis tot buis

Een weinig opmerkelijke dag langs de interstate.

Laat vertrokken, de slaapzak lag te lekker, pas om halfelf op pad. Op weg naar Rufus waar ik morgen denk aan te komen en hoop eten te kunnen kopen, het is bijna op. Van de mijlen die ik vandaag afleg zie ik vooral het asfalt vlak voor me. De rugzak voelt zwaar vandaag. Er staat bovendien een stevige wind. Het wordt een worsteling.

image

Columbia rivier, Washington aan de overkant

Vijf uur, geen mens gesproken, behoorlijk uitgeput, zie ik opnieuw een buis onder de interstate. Kleiner van diameter dan de wildcorridor waar ik vanochtend uit vertrok, goed genoeg voor een nacht. De buis komt uit in de Columbia rivier, het water klotst geruststellend. Een vuurtje in de buis bleek geen goed idee, de rook komt mijn kant op en blijft wat hangen. Het is net te krap om fatsoenlijk te kunnen koken, ik mors meer dan de helft van het water dat ik uit de rivier heb gehaald.

Morgen, na Rufus, kan ik eindelijk de interstate verlaten.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Van buis tot buis

Comments are closed.