Tygh Valley

Het is alweer een prachtige dag, al ver in de herfst maar zomerse temperatuur, t-shirt weer.

Het is maandag, gisteren is de zomertijd ingegaan en ik ben de kluts kwijt. Dat zit zo. Mijn horloge geeft de tijd in Nederland aan, een instelling die ik, uit onkunde geboren, nooit heb gewijzigd en die in gewenning tot wasdom is gekomen. Bij het passeren van een tijdzone even opletten eerst zeven, toen acht en nu negen uur tijdverschil. Tot vorig weekend waar nederland de wintertijd inging, even terug naar acht uur. Vanaf gisteren is dat weer negen. De tijd die het horloge aangeeft moet met tien verminderd worden om mijn tijd te bepalen en met een uur om de nederlandse tijd te weten.

image

Op weg naar Tygh Valley

Vanochtend had ik dat allemaal niet scherp en ben maar gewoon gaan lopen, het was al licht. De route naar Tygh Valley is mooi, gaat over de highway en is heuvelachtig. Op een gegeven moment bereik ik het dorpje, een benzinepomp, wat winkels en een restaurant. Het dorpje telt iets van 200 inwoners. Veel toerisme in deze omgeving, mount Hood national forrest, de Barlow road daar doorheen en wintersport op mount Hood.

Lekker relaxen in de zon, aan een picknicktafel bij de pomp, koffie, wat eten en gesprek. Een vrouw had me vanochtendvroeg al zien lopen richting het dorp, om een uur of acht. Kijk, dat valt dan weer mee, was ik dus toch vroeg vanochtend. Ik blijf langer in het dorpje dan ik van plan was.

Vanaf Tygh Valley naar Wamic, een gehucht maar zo is me verteld wel met verscheidene winkels en een restaurant. De weg uit Tygh Valley gaat steil omhoog, hijgen en zweten anderhalve mijl lang. Mooi uitzicht over de vallei als beloning voor de inspanning.

image

Uitzicht op Tygh Valley

Het schemert al tegen de tijd dat ik een plek voor de nacht vind.
Mooie zonsondergang tot besluit van de dag.

image

Zonsondergang

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.