Topeka

Hoofdstad van Kansas. Ik dacht vlakbij het beoogde motel te zijn maar de stad doorkruisend toch nog bijna 20km afgelegd. Het gisteren door sheriff aangeduidde slechte oostelijke deel van de stad bleek bij daglicht nogal mee te vallen.
Een benzinepomp, voor het eerst sinds dagen weer koffie, beker met deksel, gloeiend heet, ik neem er nog een.

Ook vandaag weer drukkend warm, extra drinken gekocht. Voor het eerst maak ik me zorgen over de haalbaarheid van deze tocht. De afstanden tussen dorpen, waar winkels zijn, kon wel eens groter zijn dan mijn actieradius met de rugzak op bedraagt. Meer eten en vooral meer drinken meenemen lijkt nodig maar zal me nog meer vertragen. Onderweg water zuiveren (koken) vraagt veel tijd. Morgen de volgende fase van de tocht zo goed mogelijk plannen. Jerry Gray schreef me dat temperaturen boven de 40 graden geen uitzondering zijn in Kansas en Nebraska. Bij die temperatuur is overdag reizen niet te doen, dan maar in de vroege ochtend en namiddag.

image

Eekhoorns, brutaal, schooierig, je ziet ze overal in de stadsparken.

Onderweg, in de Burger King, kom ik een muzikant tegen, klassiek gitaar, hij nodigt me uit om het concert dat hij later deze middag geeft bij te wonen als zijn gast, ik heb andere plannen, wil naar het motel. Wel de eerste amerikaan die ik tegenkom die kritiek heeft op het buitenlandse beleid van amerika. Amerika is de stichter van veel conflicten, mengt zich uit eigen belang in buitenlandse aangelegenheden en heeft menig dictator in het zadel geholpen. 5 mei nog fris in het geheugen dien ik van enige repliek. Na een vreemde wending zijn we ineens in gesprek over duitse humor:-) Hij heeft veel van europa gezien en de duitse humor van dichtbij meegemaakt. Rare kerel maar wel leuk.

In het motel kunnen skypen met Marian alweer bijna een week geleden. Moderne techniek is mooi maar een mens heeft meer nodig, dacht aan de melancholieke klanken van een tangowals, Marians omhelzing, zwevend door de salon op het ritme van de muziek.

image

© Joop & Carolien Kok

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Topeka

Comments are closed.