The great outdoors

Ongemerkt heeft het berglandschap plaatsgemaakt voor de hoogvlakte, het stroomgebied van de Snake River. De Oregon & California Trail volgen de komende paar honderd mijl deze rivier.

Vandaag vroeg op, ik voel me goed en heb de afgelopen dagen ook meer dan genoeg geslapen. Een paar mijl tot aan American Falls, de gelijknamige waterval laat ik voor wat het is, het is me te ver om. Een behoorlijke plaats, ik doe er inkopen en ontbijt er.

De eerst volgende plaats ligt zo’n 70 km verder, Rupert. Ik heb genoeg eten bij me, water kan ik bijvullen onderweg, bij Massacre Rock, een plaats waar indianen een overval op kolonisten hebben gepleegd. Het is een kleine twintig kilometer daar naar toe.

image

Snake river

De route loopt vlak langs de interstate, het plan was daar vandaag aan te komen. Een zandweg ziet er veel belovend uit en voert me naar een prachtige plaats aan de rivier. Het is vier uur, ik besluit hier te blijven.

image

Snake river

De rivier verbreedt zich hier, er ligt een eilandje in het midden. Een strand van zwart zand, wat grote rotsen die boven het wateroppervlak uitsteken. Veel vogels, ganzen, meeuwen, een paar witte pelikanen en tal van vogels die ik niet herken. Vlakbij ligt Eagle Rock, roofvogels heb ik niet gezien. Wel sporen van een grote kat, er komen in deze streek bergleeuwen en bobcats voor.

image

Sporen van een grote kat

image

Witte pelikanen

Op dit soort plekken wil ik iedere nacht wel kamperen.

image

Kampeerplaats

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.