The Great Divide Basin

De komende twee, drie weken gaan zwaar worden, vooral met betrekking tot eten en drinken. Het traject loopt langs en deels door het Great Divide Basin. The Great Divide scheidt de waterwegen in amerika, ten oosten van deze lijn stromen rivieren naar de atlantische oceaan, ten westen ervan naar de pacific.

Een splitsing overlangs in de Great Divide heeft een basin gecreëerd waar water wel in maar niet uit kan stromen. Het is een koud woestijn klimaat, met hete zomers en bitterkoude winters. Vegetatie is er nauwelijks, af en toe wat struiken en een enkele boom.

In deze omgeving werd vroeger uranium gedolven. Vanwege de florerende mijnbouw zijn er redelijk wat steden gesticht. Door de afnemende vraag naar uranium zijn vrijwel alle mijnen gesloten. De meeste steden zijn nu verlaten, in een enkele stad wonen nog wat mensen.

De trail loopt van Casper naar Ft Bridger door deze desolate omgeving. De afstand is circa 310 mijl. Dit deel van de trail vergt goede voorbereiding. De eerst volgende plaats waar ik weer inkopen kan doen is Farson, 220 mijl van Casper verwijderd. Met een tempo van circa 15 mijl/dag moet Farson in 2 à 3 weken haalbaar zijn, dan is ook, waar het bevoorrading betreft, het lastigste stuk van de trail achter de rug.

Mijl – Plaats
00 – Casper (water, eten)
15 – Bessemer Bend (water)
45 – Independence Rock (water)
45 – Jeffrey City (water, eten)
20 – Sweet Water Station / Mormon Handcar Visitors Center (water)
40 – Atlantic City (water, eten)
55 – Farson (water, eten, winkel)
55 – Granger (water, eten)
30 – Lyman (water, eten, winkel)
05 – Ft Bridger (water)

Een bezoek aan The National Historic Trails Centre leert me dat in de (bijna) spooksteden Jeffrey City en Atlantic City nog een bar en een restaurant open zijn. Plaatsen om flink wat calorien naar binnen te werken.

Gemiddeld verbruik ik ongeveer 4000 kCal / dag. Alles bijelkaar opgeteld kom ik nu op een kleine 30.000 kCal in de rugzak, meer past er niet in en bovendien wordt het dan te zwaar. Voor 7 a 8 dagen eten bij me op een tocht die twee keer zo lang duurt. Ik ga vermageren, flink bijeten waar het kan en voor de rest gewoon doorlopen. Water is alleen een probleem tot Independence Rock, daarna loopt de trail langs de Sweet Water river.

In deze uitgestorven omgeving kon het vinden van een internetverbinding ook wel eens lastig worden. Uploads van de blog laten misschien lang op zich wachten.

Morgen gaat het echt beginnen, wordt kaf van koren gescheiden.
Het lichaam is uitgerust, de geest is onrustig.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to The Great Divide Basin

Comments are closed.