The Dalles

Heel vroeg wakker, rond vijf uur, nog veel te donker om in te pakken. Het regent bovendien. Pas rond zeven uur begint het wat lichter te worden, tijd genoeg om rustig te ontbijten maar bijna geen eten meer. Het wordt droog brood met trail mix.

Acht uur onderweg, nog een paar uurtjes dan heb ik een motel, onderweg nog even een benzinepomp langs de interstate meepakken.

image

The Dalles (1)

The Dalles is een leuke plaats, veel schilderwerk op gebouwen. Als thema, de Oregon Trail, de Columbia rivier en de relatie van kolonist met indiaan. Veel restaurantjes en aandacht voor kunst en cultuur. Bezuinig dat laatste weg en je houdt een grauwe saaie stad over.

image

The Dalles (2)

Het motel is ok, heeft niet over, wifi doet het, via de sateliet legt de eigenaar uit, de snelheid valt tegen, misschien door de regen en de bewolking bedenk ik, een parallel trekkend met de tv ontvangst via schotel bij slecht weer.

image

The Dalles (3)

Mijn buurman in het motel is een luidruchtig maar joviaal type met een door tabak en drank rauw schurende stem waar Tom Waits jaloers op zou kunnen worden. De muren in het motel zijn dun, ik hoor hem telefoneren met z’n vader. Even later, ik verlaat de kamer om inkopen te doen, ontmoet ik Lyle en z’n vrouw Barb. Hij is jarig vandaag, nodigt me uit om bier met ‘m te drinken. Ik twijfel even, nu ingaan op de uitnodiging en de rest van de dag lijkt me verloren maar nadat ik terug ben, graag.

image

The Dalles (4)

The Dalles is een stad langs de Columbia rivier, lintbebouwing, de zaak (bi-mart) die ik wil bezoeken ligt drie kwartier lopen verderop. Ik weet dat ze daar de outdoor spullen hebben die ik aan wil aanvullen dus het moet maar. Onderweg ook eens goed eten met veel groente en fruit. In de dollar tree proviand voor minstens een week ingeslagen en bij een benzinepomp een pakje sigaretten voor Lyle gekocht, een verjaardagscadeautje. Drie uur later terug in het motel. Lyle en Barb staan op het punt uit te gaan, hij is blij met de attentie, ik krijg een paar flesjes bier, tijd om samen te drinken is er niet meer.

image

The Dalles (5)

De rest van de dag breng ik door met het plannen van de route en het volgen van nieuws en de peilingen. Volgens Fox News is het een uitgemaakte zaak en is Mit Romney op 6 november de nieuwe president. Andere zenders weten zeker dat Barrack Obama president blijft. Dat de staat Ohio een sleutelrol gaat spelen wordt door alle zenders onderschreven. Verder aandacht voor hurricane Sandy en de invloed daarvan op de verkiezingen, kritiek en bijval voor de wijze waarop Obama met de ramp omgaat. Als gevolg van Sandy wordt voor het eerst in de geschiedenis de marathon van New York afgelast.

‘s Avonds laat komen Lyle en Barb terug. Het gekreun van te veel bier klinkt in een doorspoelend toilet.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.