Schaduw

Wekker op vier uur zetten is natuurlijk onzin, ik snooze dan ook door tot even na vijfen, nog vroeg genoeg. Wat brood, noten en water en om halfzeven loop ik weer langs de snelweg.

Het is een kaal land, nergens bomen, alleen gras, soms zwartgeblakerd en heuvels. Gelukkig is het bewolkt, het lopen blijft lange tijd behoorlijk goed te doen. Als de zon dan halverwege de ochtend toch doorbreekt wordt het warm en is schaduw hetgeen ik zoek. Geen boom of door mensenhanden gemaakt object in zicht, geen schaduw, alleen zon.

image

Zo’n 25km na Glenrock staat er een boom langs de weg, niet bijster goed in het blad, maar eindelijk schaduw. Wat een kaal land in deze streek. Middagpauze, het is ondertussen twaalfuur geweest.

image

Om twee uur nog een stukje richting Casper, ik ben er bijna, maar het is te warm om lang door te lopen. Net in het het aan Casper grenzende Evansville vind ik een tunnel, goede schaduw, daar blijf ik een poosje. Om wat zachter te zitten, rol ik de slaapmat uit. Het is zeven uur eer ik weer wakker ben. En even later elf uur. De rest van de nacht breng ik ook door in de tunnel.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.