Rust op zondag

Lekker uitgeslapen, het is negen uur en ik voel me honderd keer beter dan gisteren. Teresa maakt een heerlijk ontbijt, ik blijf nog een dag in Gothenburg. Beetje rondlummelen in de morgen, wifi dus even skypen, Marian maakt ook kennis met Hilary.

‘s Middags ga ik met Teresa en Hilary naar het Pony Express station in Gothenburg, bezoeken we een museum, rijden door het dorp en eten Runza broodjes, die alleen in Nebraska worden geserveerd. Teresa is hoofd van de basisschool, is daar trots op, we rijden er langs. Opvallend veel bomen in Gothenburg, schijnt dat in het verleden iedereen die hier kwam wonen twee bomen moest planten. Gezien de geringe hoeveelheid bomen in Nebraska kan ik me daar wel wat bij voorstellen.  

Tegen zeven uur, het grootste deel van de familie is aanwezig, eten we gegrild vlees, salades en andere lekkere dingen. Mijn maag kan het allemaal weer aan. Betty, de grootmoeder, tachtig jaar, runt nog haar eigen ranch, helpt in de huishouding bij anderen en serveert enkele dagen per week in een restaurant. Kirk noemt haar een van de laatste frontiersvrouwen, ze is een geweldige vrouw, weet mooi te vertellen, we praten een groot deel van de avond. Hilary maant haar op te houden te vertellen, ik moet nog inpakken zegt ze:-)  

Al met al een heerlijke rustige zondag in geweldig gezelschap.

image

Teresa & Hilary

image

Kirk & Halea

image

Betty

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.