Rupert

Twaalf mijl, een afstand waar je nog wel even zoet mee bent. Tegen halfdrie dan toch in Rupert. Rupert is een redelijke grote plaats, ongeveer 5.500 inwoners. Het centrum is zeker een bezoek waard. Mooi park, rondom winkels, bars en restaurants. Het gehele centrum is beschermd gebied en staat als monument te boek. Ik eet er bij Doc’s Pizza’s, salade en pizza natuurlijk.

image

Rupert park

Internet toegang blijft lastig, geen wifi in het restaurant, wel bij de bibliotheek. Te laat om nog te skypen, blog bijwerken en mail lezen dan maar. Tegen de tijd dat ik wil inpakken komt Dwayne aangefietst. Dwayne blijkt al jarenlang dakloos te zijn, leeft tijdelijk in Rupert op zoek naar werk. Als jongeling begonnen te zwerven, daarna getrouwd, kinderen, gescheiden en weer gaan zwerven.

Hij komt regelmatig bij de bibliotheek, de enige plaats waar publieke internet toegang is. Op zijn verzoek is dat ook dit weekend beschikbaar, ik heb geluk. Over een paar dagen vertrekt Dwayne, bestemming is nog onduidelijk, hij heeft dan vier maanden in Rupert gebivakkeerd, bij een ouder echtpaar.

Van beroep hovenier, maar recentelijk in de Here en die heeft andere plannen met hem, aldus Dwayne. Wat die plannen zijn is ook nog onduidelijk. Het maakt hem niet zoveel uit, hij is redelijk tevreden met het leven. Het continue reizen, nooit een eigen plaats hebben vermoeid wel. Een religieuze discussie kap ik af, heb ik al meer dan genoeg van gehad.

Dwayne vertelt nog wat over het leven als zwerver, waar en hoe gratis eten, drinken en douches zijn te krijgen. Het is al laat wanneer ik vertrek, het aanbod bij hem te overnachten sla ik af.

Voor ik Rupert verlaat nog wat eten kopen bij Family Dollar, water bijvullen en een kop koffie bij Maverick. Het schemert al, een mijl na Rupert staat de tent. Het is koud en klam. Morgen op weg naar Twin Falls, kom nog door de plaatsen Heyburn en Burley, die vlakbij Rupert liggen, daarna bijna veertig mijl sagebrush.

image

Rupert centrum

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.