Register Cliff

Wat is het heerlijk wakker worden in de bergen, alles ruikt naar naaldbos, iedere ademteug voelt gezond. Het uitzicht is prachtig, honderd meter lager stroomt de rivier, de zon schijnt, de wind nog lekker fris, de lucht blauw, hier en daar een wolkje.

image

Water en voedsel, noodzaken me verder te trekken. Jammer, hier had ik graag de hele dag willen doorbrengen. Een beetje hout sprokkelen voor een klein vuurtje. Een slangetje van zo’n 60 cm glijdt weg, het is nog vroeg, ze zijn nog traag, verstopt zich onder een heidestruikje en is schijnbaar verdwenen.

Het is warm, nergens schaduw, na twee uur lopen zie ik verderop wat bomen. Schaduw, wat eten, drinken en rusten. Val prompt in slaap, drie uur later weer wakker. Vandaag ga ik Guernsy niet meer halen, rustig aan met water.

image

Register Cliff is een zandsteen rots waar de pioniers naam en jaartal in beitelden. Het ligt direct aan de Platte rivier, net als de pioniers besluit ik hier de nacht door te brengen.

Op de parkeerplaats ontmoet ik nog wat mensen, de eersten vandaag, krijg water en sportdrank. Carolyn en Bob, vakantiegangers op weg naar huis.

Register Cliff, een parkeerplaats, een paar borden met tekst, een wandeling van een paar honderd meter, een rots met namen. Veel stelt het zo op het eerste gezicht niet voor. De pioniers waren niet de eerste mensen die namen in de rots graveerden. Lang voordat blank het land betrad werd de rots door indianen gebruikt om namen en hiƫrogliefen op te tekenen en in te krassen.

image

Met een bijzonder onderontwikkeld gevoel voor historisch besef hakten de pioniers hun naam over de oude tekens. De oude inscripties zijn alle verloren. Nu staat er een groot hek om delen van de rots, waar dat niet het geval is prijken namen van recenter datum. Met dat historisch besef van de amerikaan zit het nog lang niet goed.

image

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Register Cliff

Comments are closed.