Regen

Het regent al dagen lang. De plek van afgelopen nacht, iets hoger dan de directe omgeving, bleek een goede keuze. Door de regen is het omliggende land drassig geworden, grote plassen water rondom de tent. Het moet vannacht behoorlijk geplenst hebben. Door het dekzeil wordt het in de tent niet natter. Droog is er vrijwel niets, alles is vochtig. De voorspelling voor vandaag belooft geen verandering.

image

Mist en regen

Door de plassen terug naar de weg, tien, twintig meter hooguit, de schoenen doorweekt de voeten nat. Op weg naar Brightwood een dorpje op een paar mijl, daar hete koffie en wat eten, een druilregen vergezelt me de hele ochtend. In een regenpak transpireer ik te veel, er zonder wordt ik ook nat. Door een mooi en heuvelachtig gebied richting Sandy.

image

Koud is het niet, de soms steile heuvels laten het lichaam zwoegen. Het begint harder te regenen, nu een regenpak aantrekken heeft geen zin meer. De broek plakt aan de benen, de jas is nat, de rugzak zwaar. Laat in de middag, een dorpje, de geur van haardvuur, binnen droog en behaaglijk, er is geen verlangen naar warmte en huiselijke gezelligheid, ik voel me beter hier in de regen, nat, alleen, maar vrij, op zoek naar weer een nieuwe plek voor de nacht. De afslag richting Mt Hood national forest heb ik gemist, maakt niet uit, het regent toch te hard voor een kampvuur.

image

Sandy river

In het bos, aan de rand van de weg, toch nog een klein plekje gevonden, het al bijna donker. Natte kleren uit, hopen op iets droogs in de rugzak, valt nog niet eens tegen. Koken in het donker, noedels en brood. Op een bultige ondergrond als een blok in slaap gevallen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.