Regen

De dag begint met regen en eindigt met regen, tussendoor af en toe droog. Om tien uur ‘s ochtends besluit ik, na bijna een uur wachten, de aanhoudende regen te trotseren. De spullen worden nat in de tijd die nodig is alles in te pakken. Regenpak aan en op weg.

Het zal vandaag de gehele dag langs de interstate gaan, geen aantrekkelijk vooruitzicht, ht is niet anders, stevig doorlopen om warm te worden. Vrachtverkeer spat het regenwater op, een sluier van water, de schoenen soppen. Ondanks, of misschien zelfs dankzij, de regen is m’n gemoed zonnig, zonder er bij na te denken, neurie ik singin in the rain en raindrops keep falling on my head door elkaar maar op het ritme van de pas.

image

vrijwilligerswerk: koffie verkopen

Tot mijn verrassing is er een standje op de parkeerplaats, na anderhalve mijl lopen. Er wordt koffie verkocht. De seniorenclub van boardman spendeert wat tijd in het verkopen ervan, een vrijwillige donati wordt gevraagd, koekjes gratis. Het geld wordt besteed aan het loon van de opzichter.

image

Dichtbij de columbia rivier, dus meeuwen

De rest van de dag is weinig opvallend, regen, langsrazende auto’s, nat van regen en transpiratie.

Rond vijf uur is het even droog, op een heuveltje, uit het zicht van de interstate staat de tent. Rosig en moe, even wat eten, een kop thee en slapen op een bij nader inzien behoorlijk hobbelige bodem.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.