Prikkeldraad

De treinen rijden vooral ‘s nachts over het traject, de luchtverplaatsing doet reeds gevallen bladeren opdwarrelen, bij het passeren van de brug valt er wat aarde omlaag, de grond trilt, het geloei van de hoorn is oorverdovend. Te moe om er lang last van te hebben slaap ik door alles heen en ben bijna twaalf uur later wakker, het is half acht en koud.

Ontbijt, inpakken en tussendoor de handen opwarmen, negen uur onderweg. De route gaat langs highway 30, bijna geen verkeer, de interstate is dichtbij. Dagelijks krijg ik lifts aangeboden, altijd goed voor een gesprekje. Net als gisteren wordt ook vandaag regen voorspeld, in een aantal gesprekken wordt dat nog eens benadrukt.

image

Nieuwsgierig paard

Het weer is grillig en logenstraft opnieuw de voorspellingen. Bewolkt is het wel, af en toe stevige wind en niet heel warm. Ik kom door North Powder, een klein dorpje, cafe, general store, liquor store en een motel, het ligt aan de interstate vandaar dat motel. Wat inkopen en koffie, de koffie is op, de eigenaresse maakt me een americano, espresso met heet water, het doet me even aan de tango denken waar een passenserie ook zo wordt genoemd. De americano smaakt prima, veel verschil met gewone koffie proef ik niet, wat sterker misschien.

Onderweg naar North Powder viel me al op dat de weg strak ingeklemd is tussen prikkeldraad, te weinig ruimte om de tent op te zetten. Ook na het dorpje richting de volgende plaats verandert dat niet. Rond vier uur een uitzondering maar te schuin en vlak bij het spoor. Er rest nog een aantal uur daglicht.

image

Herfstkleuren

Alles is afgezet met prikkeldraad, in de uren die volgen blijft dat beeld ongewijzigd. Het schemert al als ik in een bocht een strook gras van een paar meter, naast een verbrede vluchtstrook, zie. Goed genoeg voor vannacht. Pollen gras van een meter hoog, het opzetten van de tent gaat lastig. Het is donker, alles staat en is ingericht voor de nacht, vermoeid vlij ik mijn lijf neer in het hoge gras en rook een sigaret.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.