Pacific Time Zone

Verslapen. Halfacht wakker, koud, ik draai me nog even om, negen uur uit de slaapzak en ontbijten. Bart is ook niet vroeg. We besluiten vandaag samen verder te trekken richting Huntington.

We bevinden ons op priveland, borden met de tekst “Absolutely no tresspassing” negeren we. Er is geen andere optie, behalve mijlen ver terug lopen en dat is wel het laatste wat we willen. De meeste ranchers hebben toch geen bezwaar tegen het doorkruisen van hun land. Ergens hebben we een afslag gemist waardoor we van publiek land op priveterrein zijn beland. We lopen door wat velden, steken een stroompje over en tegen de middag lopen we over een gravelweg richting het dorp.

We passeren het “Van Ornum Massacre” gebied. Een familie is hier op gruwelijke wijze vermoord door indianen, de jongste kinderen ontvoerd. Bart merkt op dat een slachting door indianen steevast een massacre wordt genoemd. Wanneer blanken een slachting aanrichting wordt van vergelding, aanval ofveldslag gesproken. Jerry Lucas, ranger in Scotts Bluff zei maanden geleden al eens over dat verschil dat de geschiedenis geschreven wordt door de overwinnaars.

image

Farewell state park

Bij Farewell Bend nemen we afscheid van de Snake river. De trail gaat nu richting de Columbia river, het duurt nog even voordat we daar zijn. Er zijn kleinere rivieren tot die tijd. Bij Farewell Bend passeren we ook een tijdzone. Het restant van de trail brengen we door in de Pacific timezone. Negen uur tijdverschil met Nederland.

image

De Snake buigt af, overview

image

De Snake buigt af, aan de oever

Vier uur in Huntington, een wat vreemde plaats, het lijkt betere tijden gekend te hebben en een ambitie groter te groeien dan is uitgekomen. We eten er in een restaurantje, doen wat inkopen en vertrekken kort daarna. In een park nog even de flessen vullen. Een klein uurtje later, op een veldje waarvan ik denk dat het publiek land is zetten we tenten op.

Vanaf morgen reizen we weer alleen. De route naar Baker City gaat over verharde weg, Bart is daar duidelijk sneller met de driewieler. Het waren twee leuke en interessante dagen met Bart, mooie verhalen en goede gesprekken. Een dag of wat langer hadden we elkaars gezelschap best kunnen verdragen maar uiteindelijk lopen we toch het liefst alleen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pacific Time Zone

Comments are closed.