Over mij

image

Wat definieert een mens? In ieder geval niet de getallen in een paspoort of de gegevens vastgelegd bij de burgelijke stand. Werk dan, of reizen, vrienden en familie, expressie, relatie?

Werk ja, als middel om financieel rond te komen. Afhankelijk zijn van overheidssteun, de hand moeten ophouden, ik vind het te vernederend. Me vereenzelvigen met mijn beroep doe ik allerminst.

Ik ben geen reiziger, maar reis om uit de sleur van alledag te breken. Deze reis door Amerika, van een jaar, is niet veel anders. Tijd om het leven te herijken, een droom te verwezenlijken en ruimte te maken voor nieuwe dromen die misschien nooit tot daden zullen leiden.

Vrienden en familie zijn belangrijk, weten dat ze er zijn, een anker in geborgenheid ook als het onbekende en onzekere hetgeen is dat lonkt. Dat ik mijn naaste familie ook vrienden mag noemen is een zegen.

Er is geen leven zonder muziek, zonder po√ęzie of literatuur. Ik bespeel al jaren diverse instrumenten maar een muzikant zal ik nooit worden. Het valt me moeilijk dat te aanvaarden maar enige zelfkennis is me niet vreemd. Wel een beroep waar ik voldoening uit zou putten.

Terugkijkend zijn het vooral de dingen die ik gedaan heb, meestal fysiek van aard, waar ik tevreden over ben, zoals het lopen van marathons, parachute springen, duiken en straks het hebben gelopen van de Oregon Trail. Er moet pijn, angst en ontbering overwonnen zijn wil iets waarde hebben, al het andere is veel te makkelijk.

En relatie dan?
Alles is zinloos zonder haar bewondering.

21 Responses to Over mij

Leave a Reply