Oshkosh

‘s Avonds slapen gaan als het donker wordt, ‘s ochtends voor dag en dauw op, nooit gedacht dat dat een ritme was waar ik me prettig bij zou voelen. Evenzogoed is het nog maar halfzeven en ben ik onderweg naar het plaatsje Oshkosh, 16 km verderop.

Een stormachtige wind maakt mijn gang langs highway 29 zwalkend. Later verneem ik dat de wind dermate hard waait dat de boeren niet kunnen zaaien, het zaad waait weg voordat het de grond raakt.

Opvallend veel sprinkhanen langs de kant van de weg, al dagen lang trouwens. Die beestjes kunnen ver springen maar landen uiterst beroerd, buitelen minstens drie keer over de kop voordat ze zo ver zijn dat ze een volgende sprong kunnen maken. Soms liften ze een stukje mee.

Oshkosh is een klein plaatsje, minder dan 1000 inwoners. Op zich geen plek om lang te blijven ware het niet dat ik aanstaande zondag een goed wifi signaal wil hebben. Marians verjaardag, dan moet er geskyped kunnen worden!

Mark Ferrari runt een koffiehuis in Oshkosh, heeft goede koffie, niet het slappe aftreksel dat bij de benzinepomp wordt verkocht. Aardige kerel, krijg de tweede kop koffie en een zak donuts van hem. Een oudere dame vertelt dat er vorige week in Ash Hollow veel geschiedenis met betrekking tot de trail is nagespeeld, gebaseerd op dagboeken uit die tijd. Had ik wel willen bijwonen, is nu te laat.

Even skypen, mail checken en de blog bijwerken in de bibliotheek. Tony is een van de weinige amerikanen die fietst, hij is leraar engels in China, gaat daar in de herfst weer naar toe. Een lange man, baarde veel opzien in China door z’n verschijning, veel mensen wilden met hem op de foto, een bezienswaardigheid. Voor even leuk, ook een beetje ongemakkelijk. Tony wijst me nog een paar musea in Oshkosh. Ik heb tijd genoeg, ga ze waarschijnlijk bezoeken.

Shady Rest is het motel waar ik m’n intrek neem, dacht dat ze goede wifi hadden, in mijn kamer valt dat tegen, zodra de eigenares terug is proberen kamers te wisselen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.