Oregon!

Gisteravond tent en dekzeil bij windstil weer opgezet, het zeil om nattigheid van sprinklers te voorkomen. De vier haringen waarmee het dekzeil is vastgezet zijn geen partij voor de rond middernacht opstekende storm. Het kost me een uur om het losgeslagen dekzeil enigzins stormbestendig te verankeren, veel stenen, een picknicktafel en wat touw klaren de klus.

De weersvoorspelling komt uit, het is vandaag een stuk kouder dan gisteren, het kost me moeite op gang te komen, weinig slaap en verkleumd verdoe ik het grootste deel van de ochtend met inpakken en koffie drinken. Voor het eerst hou ik de hele dag een truitje aan, er staat een frisse wind.

Op naar het plaatsje Nyssa, in Oregon. De Snake river vormt de grens tussen idaho en oregon, geen groot welkomsbord langs de kant van de weg, je moet het maar weten. Nyssa, een steenworp over de grens, noemt zich “Thunderegg city of the world” en waarom zou je ook lager inzetten. Navraag in een cafe leert dat thundereggs kleine bolletjes gestolde lava zijn, die doorgezaagd en gepolijst vaak verrassend mooi steen laten zien.

image

Thundereggs

De trail stak bij fort Boise de Snake over. Vroeger was daar een veerpont, die is er al lang niet meer. Het is of de rivier doorwaden of een omweg over Nyssa. Vijf mijl na Nyssa bevind ik me weer op de trail. Die omweg was zo erg nog niet, voorraad aanvullen, eten en dondereieren.

image

Snake river

Op een mooie plek aan de Snake zet ik tent en dekzeil op, het is nog licht, geeft me tijd om een stormvaste oplossing voor het zeil te verzinnen. Tegen de tijd dat de zon ondergaat is het behoorlijk koud, het gaat vriezen vannacht. Acht uur is het donker, negen uur slaap ik.

image

Snake river

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.