Oregon Trail park Oak

Ontbijt is misschien wel mijn meest favoriete maaltijd, waarschijnlijk omdat ik niet vaak ontbijt en het associeer met vakantie en bijzonder dagen. Hoe dan ook, in de ochtend met Michael, Sherry en kids gegeten. Kreeg nog van alles toegestopt, de rugzak is zwaarder dan ooit:-) Bij het afscheid nemen nog foto’s over en weer maken, ik schijn in de plaatselijke krant te komen.  

image

Halfnegen, onderweg naar Oak, het wordt een warme dag, dertig plus, rustig aan, niet te ver vandaag, in Oak is een park waar je kunt overnachten, water, stroom en wc aanwezig. Prima om een nachtje te staan. Onderweg kom ik nog langs de prairiehondstad, had eerder al schoten daar vandaan gehoord, poosje gezeten maar ze lieten zich niet meer zien.  

Oak heeft 1 cafe, wat nog best veel is als je het aantal inwoners in ogenschouw neemt; 60. Oak heeft ook een groot park ter ere van de Oregon Trail, Russell heeft daar nog aan bijgedragen. Het dorp Oak had waarschijnlijk meer verwacht van het park, er zijn vier ingerichte kampeerplaatsen, ik geloof dat er precies 1x gebruikt van is gemaakt bij de opening, ik wordt de tweede die er gebruik van maakt. Het park bestaat al een flink aantal jaren.

Beetje internetten in het park, mail lezen, hoor dat een erg aardige collega overleden is, ben even van slag.  

image

Skypen lukt niet, wifi te slecht. Tegen zes uur naar het cafe, the Sandbar Saloon, beetje eten en praten met andere klanten. Hoor dat in Nebraska bijna iedere vorm van gokken verboden is, behalve Keno, een soort Lotto.  

De serveersters geven me een aandenken aan het cafe, zeggen dat er zelden vreemdelingen door Oak komen, zeker niet met een rugzak op en moeten er niet aan denken verder dan een paar straten te moeten lopen.  

Straks nog een biertje en dan de tent opzetten, hoop dat ie nog een beetje recht komt te staan.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.