Oregon City

Koud maar droog, onder een stralende zon, verlaat ik de kampeerplaats. Het wordt waarschijnlijk de laatste volle dag voor ik Oregon City bereik. Op weg naar Carver, nog een kleine tien mijl. Opnieuw een heuvelachtige route. De zon verwarmt, even in t-shirt maar daar is het net te fris voor. Een pauze op het nog altijd drassige gras, rugpijn, toch maar weer een truitje aan.

image

Clear creek

image

Clakamas river

Carver is een klein plaatsje, aan een kruispunt van highways, veel horeca en een general store. Het eten is op, ik doe wat inkopen en betaal meer dan me lief is. In Carver staat een replica van de Baker Cabin, een hut gebouwd in de hoogtij dagen van de trail door Horace Baker. Het gebouw is in ere hersteld door een groep vrijwilligers, veel van het oorspronkelijke materiaal is herbruikt. Voor de kolonisten was de hut een plaats waar overnacht kon worden. Baker, zelf een van de pioniers, was een man van vele ambachten, steenhouwer, vervaardiger van houten pompen, farmer en politicus.

image

Baker Cabin

image

Richting Oregon City

Twee uur in de middag, nog vijf mijl naar Oregon City, verlaat ik Carver, op weg naar Holcomb, een directe weg naar de eindbestemming laat ik opnieuw voor wat het is. Mooie route, veel heuvels, veel bebouwing. Een plek voor de nacht vinden wil nog niet lukken. Na Holcomb de borden richting Oregon City volgen. De afstand wordt geringer evenzo de kans een plek te vinden.

image

Oregon City

Vier uur, aan de stadsgrens, een bord verwelkomt me: Oregon City, end of the trail. De kans nu nog een onderkomen te vinden anders dan een motel lijkt me verkeken. Mijn doel is het interpretive centre in de stad.

Een stoplicht, twee mensen die tervergeefs proberen het sein om over te steken gunstig te stemmen. Ze drukken op de verkeerde knop. Het is ook raar, de knop om over te steken staat haaks op de gewenste richting. We praten even, hij weet een kampeerplaats, direct na de stoplichten, wel goed op je spullen passen raadt hij aan en slaat nog eens driftig op de verkeerde knop.

Het is inderdaad een prima plek voor de nacht, net buiten het schijnsel van de lantaarns op nog geen halve mijl van de eindbestemming. Nog een keer in de tent, koffie met noedels en mueslirepen. Morgen zit het er op.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.