Ogallala

Half negen, ik arriveer in Ogallala, benzinestation koffie, er is internet, wat stukjes oploaden, te vroeg om al in motel in te checken.

Een amerikaan belt op hoge toon met een servicedesk, bij de aanschaf van een nieuw telefoontoestel is z’n oude nummer niet overgezet. Onbereikbaar voor klanten, visitekaartjes en drukwerk waardeloos geworden, dreigt hij in machteloze woede met advocaten en alles wat mooi en lelijk is. Ik heb met ‘m te doen.

Vandaag eens een ander motel, Rodeway Inn, waardeloze wireless internet verbinding, er geldt hier kennelijk een andere definitie van smetteloos wit dan in de super8 motels. Voor een nacht is het goed genoeg. Morgen naar Brule.

image

De boothill bezocht, in het roemruchte verleden was Ogallala de cowtown van Nebraska. Een ruzie over een speelschuld van negen dollar en Rattlesnake Ed ligt op de boothill. Conflict met de wet, de sheriff trekt sneller, drie schurken op de boothill. Een meningsverschil en weer een graf erbij. Outlaws, avonturiers, cowboys ze liggen er allemaal, neergeschoten om redenen waar we nu de schouders over zouden ophalen. Misschien kookte het bloed vroeger sneller.

Bijna twee maanden zonder muziekinstrument is meer dan twee maanden te lang, in een muziekwinkel koop ik een soort blokfluit, okay ‘t is wat anders dan een sax of een klarinet maar beter dan niets, bovendien licht en robuust, nu nog muziek er uit krijgen:-)

Kennelijk leef ik al enige tijd in een eigen tijdzone, vandaag valt me op dat ik een uur uit sync ben met de rest van de mensen hier. Verder is het hier bloedheet, over de veertig graden, kan nog leuk worden morgen, veel drinken meenemen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ogallala

Comments are closed.