Nul uit drie

Vier uur, midden in de nacht, de wekker gaat, om 14:45u, plaatselijke tijd begint de wedstrijd, ik moet nog ver. Veel te donker om in te pakken, uurtje doorslapen, halfzes onderweg, het is nog koel.

Negen uur, een mooie schaduwrijke plek, tijd voor pauze, even rusten. Elf uur weer wakker, op tijd voor de wedstrijd kom ik niet meer, rustig aan dan maar. Marian gaat de uitslag sms’en, ik verzorg de gisteren opgelopen blaren.

Het wordt bloedheet, de ruststand biedt nog perspectief, ik moet rusten de hitte is te erg. Om vier uur ‘s middags wordt ik voor de derde keer wakker vandaag, oranje is klaar en kan naar huis, ik moet verder.

Water en lifts worden aangeboden, bezorgde mensen informeren of het goed gaat met me, wandelend op deze zeer hete dag. Ja, het gaat wel, niet overhaasten, nog een paar mijl tot Ogallala, de tent staat langs de kant van de weg.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.