Niet vooruit te branden

Gisteren toch nog 25km afgelegd, vandaag minder dan twintig tot de eerstvolgende plaats waarik inkopen kan doen; Lexington. Het gaat moeizaam, na een goede start, om acht uur al onderweg, is het nog geen tien kilometer later gedaan, alles doet pijn, blaren en spierpijn zijn ook ineens weer terug. Het gestrompel, de eerste meters na een pauze, doet me aan de eerste dagen terugdenken.  

Historische gebeurtenissen staan, met dank aan Bill Petersen, goed aangegeven langs de route, onderweg zie ik dan ook de plaats waar de “Plum Creek Massacre” heeft plaatsgevonden. Indianen (Arapaho, Cheyenne en Sioux) overvallen langs een groot deel van trail karavaans en pony express stations. Bij Plum Creek worden 11 mannen gedood, een vrouw en jongetje worden gevangen genomen. De lijken zijn toen vlakbij het gedenkteken in het veld begraven. Nu groeit er mais. De jongen en de vrouw worden (veel) later vrijgelaten, vlak voordat de jongen zijn moeder terugziet sterft hij, typhus.

image

Iets verder op is de Plum Creek Pioneers begraafplaats te vinden, de begraafplaats dient vooral als momument, er liggen twee lijken, Serepha Fly en een onbekend kind.

Twaalf uur, een mooie plek langs de rivier, veel te weinig gelopen vandaag, maar de verleiding te kunnen uitrusten is te groot, om een uur ben ik gesetteld, staat de tent, is de rugzak uitgepakt, brand er een vuur en geurt de koffie.

image

Op tijd slapen, morgen moet ik Lexington halen, alles is op.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.