Navigator

In Nebraska kun je bijna niet verdwalen, over de hele staat is een raster van wegen aangelegd, 1 bij 1 mijl. De route goed vastgeleggen in de navigator liet ik daar al gauw achterwege, naar het westen langs de rivier was altijd goed. In Wyoming is dat anders, de bergen en de woestijn maken dat er in deze staat geen rasters van wegen bestaan. Veel wegen lopen dood, in bergen, woestijn of priveland.

Gisteren de hele dag het onrustige gevoel dat ik niet goed voorbereid was. Vandaag hersteld wat gedaan moest worden en nauwkeurige kaarten gedownload en de route tot aan Pocatello in de navigator vastgelegd. Een vervelend en langdurig karwei. Voor de komende 6 weken is het klaar.

Op de tablet, met behulp van google streetview eens gekeken wat me te wachten staat. Daar wordt je niet echt vrolijk van, woestijnlandschap de komende honderden mijlen, nauwelijks begroeing, wat struikjes maar geen bomen. Gelukkig zakt de temperatuur naar de dertig graden de komende periode, is al een heel stuk aangenamer dan tegen de veertig van de afgelopen maanden. De route is opgedeeld in stukken van maximaal 55 mijl, daarna is er een gelegenheid om water bij te vullen of te eten. En dus ook schaduw. Wat zal ik dat gaan missen.

Alle kleine pijntjes zijn verdwenen, het lichaam volledig hersteld. Ik voel me rustig maar tegelijkertijd enigzins bevreesd voor wat komen gaat. Het zal een mooie test worden, ben benieuwd waar ik sta. Om een idee van de route te krijgen hieronder wat streetview foto’s.

image

Dickenson Avenue

image

US 189

image

Farson, op deze metropool is het reisplan afgestemd

image

Lower Farson Cutoff Road

image

California-Mormon-Emigrant Road

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Navigator

Comments are closed.