Naar Murtaugh

Rond zeven uur wakker, ik slaap veel, meer dan negen uur. Alles is klam, het is koud bovendien. Als ontbijt de resterende stuken pizza van gisteren. Vier mijl tot aan Heyburn, dan twee mijl naar Burley. Onderweg gelegenheid genoeg om koffie te drinken.

Koffie in Heyburn, koffie in Burley. Ook nog brood en druiven gekocht, de rugzak is afgeladen. Ik ben klaar voor de tocht naar Twin Falls. De route die ik heb uitgestippeld gaat zo dicht mogelijk langs de Snake river, alhoewel het niet aangegeven staat is dit de meest waarschijnlijke weg die de kolonisten op de trail genomen hebben.

image

Milner recreation area

Een paar mijl na Burley verlaat ik highway 30, richting Milner recreation area. Mijn aanname blijkt juist, al vrij snel zie ik aanwijzingen dat dit inderdaad de trail is. Milner recreation area is een gebied, in bezit van de BLM, waar nog oude trail ruts te vinden zijn. BLM land is publiek toegankelijk, geen prikkeldraad of hekken.

image

Oregon Trail ruts

Er staat een stevige wind, de tent laat zich lastig opzetten, om acht uur is alles ingericht. In de verte onweert het, af en toe valt er een drup regen. Even na negen uur is het donker en tijd om te gaan slapen.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.