Naar Massacre Rocks

De dag begint koel en bewolkt. Het is prachtig hier aan de Snake river, even overweeg ik te blijven maar nieuwsgierigheid naar volgende plaatsen en een dreigend te kort aan voedsel doen me besluiten verder te trekken.

image

Een stukje oude trail

Een stuk door het veld langs de interstate of een omweg van acht mijl, geen moeilijke keuze. Hier en daar een hek overklimmen en een uurtje later sta ik op een parkeerplaats, tussen vertrekpunt en Massacre Rocks in. Even rusten en drinken. Vanaf de parkeerplaats loopt een trail naar een deel van de oude Oregon Trail route. Er heeft brand gewoed, zwarte aarde en bomen zonder blad.

image

Brand & boom

Een uurtje wat klauteren en klimmen en ik ben aangekomen bij het nationaal park Massacre Rocks. Deze interessante geschiedenis verdient een eigen blogentry. Tegen vieren is het tijd verder te gaan, een paar mijl naar het westen ligt Register Rock. Zoals op meer plaatsen langs de trail heeft de pionier ook hier zijn of haar naam achtergelaten, gekerft in steen. Op de her en der verspreid liggende basaltblokken zijn namen en data te lezen. De rots met de oudste inscripties is beschermd en ligt in een grote kooi.

image

Register Rock

Het is al laat als ik de tent opzet, rond acht uur, het begint te schemeren. Onderweg heb ik wat stukken pizza van een automobilist gekregen, straks nog wat mais en bonen uit blik, het kan slechter.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.