Muddy Gap

“Where the */?* is Muddy Gap”. Een auto met die tekst had ik al eens zien rondrijden. Op mijn kaarten is Muddy Gap ook niet te vinden, wel een kruispunt dat die naam draagt. Verscheidene mensen hebben me verzekerd dat er wat huizen en een benzinestation moeten zijn. Ik vertrouw erop.

Geen wekker gezet, toch om halfzes wakker. Het is koud. De nachten in de bergen koelen al behoorlijk af. Ondertussen ben ik op een hoogte boven de tweeduizend meter aangekomen, om South Pass over te gaan komt daar nog een kleine duizend meter bij.

Het landschap doet de hoogte niet vermoeden, het is behoorlijk vlak. De bergen zijn rondom, de trail gaat over het makkelijkst begaanbaar pad, geen haarspeldbochten maar geleidelijk aan omhoog. Bomen zijn er niet of nauwelijks, het is een uitgestrekte hoogvlakte, zand en sagebrush, nog wat gras hier en daar. Af en toe een Pronghorn (soort antilope) om de eentonigheid te doorbreken.

image

Hoogvlakte, bergtoppen in de verte

image

Sand & Sagebrush

Muddy Gap haal ik tegen de middag. Er is inderdaad een benzinestation. Wat eten inslaan, rusten en om drie uur weer onderweg. Bewolkt, wat regen, harde wind, niet slecht om te lopen. Jeffrey City nog 22 mijl, Lander nog 81. De route die ik zo zorgvuldig had uitgestippeld liet me 20 mijl na Jeffrey City in een rechte lijn naar de volgende plaats lopen. Ik ga er nu maar vanuit dat dat ook wel weer privewegen zijn en een omweg over Lander de enige optie is. Het is niet anders.

image

Split Rock, een markant punt op de route tussen Muddy Gap naar Jeffrey City

Nog dertien mijl naar Jeffrey City, ik heb een plek gevonden, dit keer in een grote drainage buis. Het is tien uur ‘s avonds en al behoorlijk fris.

image

Slapen in de drainagebuis

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Muddy Gap

Comments are closed.