Mountain Home

Over de Old Oregon Trail road naar Mountain Home, een plaats 40 mijl voor Boise. De 12 mijl daar naar toe valt me zwaar, de mijlen vanaf het begin, nu bijna 1500 beginnen te tellen. Een zeurende pijn in de rechterknie noopt me tot langere pauzes dan ik zou willen. Had ik nu toch maar het aanbod van Jimi aangenomen om een paar dagen in Glenns Ferry te blijven…

image

Verkoold veld

Onderweg is de schade die de branden hebben aangericht duidelijk te zien, zwarte velden met hier en daar een verkoold stompje sagebrush. Op plaatsen waar het vuur de natuur gespaard heeft staat de sagebrush in bloei.

image

Sagebrush in bloei

Aangekomen in Mountain Home eerst maar eens goed uitrusten, ben ik ook wel aan toe. Een lekkere kop koffie en de verhalen van afgelopen dagen schrijven. Het is zo maar eind van de middag als ik ermee klaar ben. Op zoek naar wifi om te posten, al te laat om nog te skypen. Eten en wifi in de Pizzahut. Het duurt een eeuwigheid voor de pizza gereed is, ik kom in tijdnood.

Bennie, de innkeeper van Three Trails Inn, in Independence, Missouri, heeft mijn winterkleren op de post, richting Boise, gedaan. Ik ga ze nodig hebben zodra ik in Oregon de Blue Mountains over ga. Wel een hoop kleren erbij in de rugzak. Behalve de kleren die ik vanuit nederland heb meegenomen is de garderobe aangevuld met een paar mooie t-shirts, eentje van de Pony Express (Michael) en een van de Three Islands Crossing (Jimi). Op die twee shirts ben ik zuinig, de rest mag slijten.

Omwille van de knie besluit ik de directe route naar Boise te nemen, om de oude trail te lopen moet ik 16 mijl om met een veel zwaardere rugzak. Dat laatste omdat water langs de oude trail dit jaar geen zekerheid is. Een paar kilometer na de pizzahut is het zo donker dat ik tevreden ben met een plaats tussen weg en spoor in, nog in de buitenwijken van Mountain Home.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.