Meacham

Het heeft stevig geregend vannacht, dankzij het dekzeil is alles droog in de tent. Het miezert nog wat buiten, een druilende motregen, te weinig regen om regenkleding aan te doen, te veel om droog te blijven. Redelijk vroeg onderweg, het is niet koud.

image

Een druilregen...

Gisteren viel het GPS signaal weg, dat blijkt ook vandaag op de deze plaats het geval. De zelfde weg volgen en maar zien of ik goed zit. In de verte hoor ik de Interstate, de trail volgt na het bos min of meer de interstate. Het pad dat ik volg eindigt in een lus, gelukkig pikt de navigator het gps signaal weer op, ik ben een kleine kilometer afgedwaald van het geplande pad. Terug gaan wil ik niet, dwars door het bos lijkt me leuker. Na wat klimmen en klauteten stuit ik op een pad, volg dat een tijd en kom via wat priveterrein bij de interstate uit.

image

...die de hele dag aanhoud

De trail loopt parallel aan de interstate over een oude highway. Meacham is een van de oude pleisterplaatsen. Nu een gehucht van amper twintig inwoners maar tot mijn verrassing wel een bar/winkel. Het heeft de hele dag geregend, ik ben koud en nat, veel spullen in de rugzak ook, de warmte van de bar, hete koffie en een maaltijd kan ik wel gebruiken.

De bar wordt gedreven door Dixie en Randy, zij praat honderduit, hij is zwijgzaam. De voorouders van Dixie hebben de trail gelopen en zich in deze omgeving gevestigd. Koffie, salade, hamburger met patat, tezamen elf dollar. Ik ben zo gewend geraakt aan het betalen met de creditcard dat ik niet gecheckt heb hoeveel contact geld ik bij me heb. Afrekenen kan alleen cash antwoordt Dixie als ik na de eerste hap toch even informeer. Niet genoeg geld bij me, Dixie vindt dat ik eerst maar lekker moet eten, daarna komen we er wel uit.

Een check, per post, is prima, ook al duurt weken vanuit nederland. Aangezien ik geen checks bij me heb kan Marian misschien wat regelen. Ik ben bezig een sms te typen als Dixie zegt dat ze een beter plan heeft. Ze schenkt me de maaltijd. Wat een lieve vrouw. Een adres om met Marian in de lente te bezoeken (met voldoende contanten).

Een mijl na Meacham zet ik de tent op, het regent, alles wordt nog een beetje natter.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Meacham

Comments are closed.