Lief, maar waarom?

Nog tien kilometer tot Hebron, vroeg op, geen wind en het is zowaar fris, lekker. Kijken wat er in de stad te doen is. Valt, historisch gezien, nogal tegen. Geen musea, geen speciale plaatsen die verband houden met de Oregon trail.  

Koffie drinken bij het benzinestation, begint gewoonte te worden wanneer ik een stad binnen wandel, ontspannen, rondkijken, beetje kletsen. Eten bij Mary’s Cafe, raak in gesprek met wat mensen, herkennen aan de tongval dat ik een buitenlander ben. Laad wat apparatuur op, komt een oudere dame naar me toe en drukt me voor ik er erg in heb vijf dollar in de hand. Ik ben verbouwereerd en vraag waarom, zeg dat ik het niet kan accepteren. Ze kijkt me aan, zegt dat ze van me houdt, dat God ons allemaal liefheeft en dat ik van het geld maar eens een keer wat te drinken moet kopen.  

Ze is al weg, ik heb de vijf dollar nog, weet me niet echt raad. Een man naast me zegt dat er veel vriendelijke mensen in Nebraska wonen, ik geef hem gelijk. Het geld heb ik in een speciaal vakje gestopt, wil het niet onnadenkend uitgeven.  

Ik loop te veel vandaag, tegen achten begint m’n been weer op te spelen, tijd om te rusten. Ik sta 30 kilometer verder, ergens langs de kant van de weg en verbaas me nog steeds.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Lief, maar waarom?

Comments are closed.