Lexington – Cozad

Vandaag wil ik Cozad halen, de eerste goede kans om weer aan de rivier te overnachten. Afstand van 36 km, moet te doen zijn, tempo van minstens een uur lopen en maximaal een half uur rusten, ik haal gemiddeld drie km per uur en binnen twaalf uur de eindbestemming.  

Na een paar kalme dagen is de wind weer terug, het heeft al dagen niet geregend, het land is droog, stofwolken en de smaak van zand waar het land kaal is.  

image

Tot een uur of zes houd ik het strakke tempo vol, daarna, met het eind in zicht wordt het wat grilliger. Vraag onderweg een paar keer water, krijg dat ook, waar de bewoners niet thuis zijn en de kraan in zicht is, neem ik het.  

Met nog een paar kilometer te gaan, het loopt tegen achten, stopt een jonge vrouw en vraagt of ik zin in eten heb, ze had me zien lopen en dacht wel dat ik hongerig zou zijn. Ze heeft pasta, kip, broodjes en ijskoude thee bij zich. Wat een schat van een vrouw.  

De laatste paar kilometer loop ik in een zonnig humeur naar Cozad. Het wordt geen geweldige plaats maar dat maakt me niet meer uit, het is bijna negen uur, gauw een kampvuur maken en de tent opzetten.  

Bijna donker, drink zwarte koffie, groene thee, lig op mijn rug en kijk naar de sterren.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.