Lawrence

De japanners zijn de grondleggers van een filosofie met betrekking tot logistiek: just-in-time. Zorg dat goederen daar zijn wanneer je ze nodig hebt, niet eerder en niet later.

Het is meer dan dertig graden, broeierig heet en het wordt nog warmer de komende week. Op weg naar Lawrence met handschoenen en een dikke winterjas in m’n rugzak. Het gewicht vertraagt me te veel. In Eudora een US postofice binnengestapt en navraag gedaan of en hoe ik wat spullen terug kan sturen naar Nederland. Kan, sind 9/11 niet meer zonder returnaddress in de Usa. Bennie (Three Trails Inn) lijkt een optie, zo niet dan stap ik een Pawnshop binnen, kijken wat ze er voor geven.

Door Eudora, de chief van de Swahnee tribe, Paschal Fish, heeft in 1854 een groep duitse kolonisten, die zich daar wilden settelen, land verkocht op voorwaarde dat de plaats naar zijn dochter zou worden vernoemd, dat is ook gebeurd. Ik kon wel meevoelen met die duitsers, hier neerstrijken en niet verder gaan was onder de brandende zon van vandaag een verleidelijk vooruitzicht.

image

Paschal & Eudora Fish

Maar ja, toch verder gegaan, op weg naar Lawrence, de rugzak werd met de minuut zwaarder, meer dan 5 liter vocht gedronken. Doorstappen tot Lawrence, inchecken (super 8 motel) en douchen! Lawrence is een interessante plaats, veel geschiedenis, o.a. slavernij, trails en indianen. Morgen in Lawrence blijven, bijkomen en spullen naar huis sturen.

Van die japanners kan je nog wel wat leren.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.