Lava Hot Springs

image

Lava Hot Springs

Lava Hot Springs is een klein dorpje waarin alles draait om het toerisme, om de warme bronnen. Commercie heeft de overhand, de bronnen zijn gevangen in zwembaden, resorts en attractieparken, geen rotsen waaruit warm water opborrelt. Zoals dat gaat in dit soort dorpen, veel restaurants, motels en campings. Ik ontbijt er bij de “The Eatery”. Heerlijk ontbijt, voortreffelijke, zelfgemaakte, marmelade, veel koffie. Het plaatsje, de naam door de lokale bevolking afgekort tot Lava, biedt gratis internet aan alle bezoekers. Skypen, blog bijwerken, mail lezen, ik ben weer bij.

image

Warmwater bronnen & zwembaden

Even buiten Lava is een benzinestation, ik doe er wat inkopen en vul water bij, ver is het niet naar de volgende plaats, McCammon, slechts elf mijl. De tijden dat de dorpen meerdere dagreizen uit elkaar liggen lijkt voorbij. Ik ben daar niet rouwig om. Voor de avond valt ben ik in McCammon.

image

Portneuf River

Een rustige wandeling naar McCammon, het is nog steeds erg warm, zo’n dertig graden. Even voor halfzeven drink ik koffie in het plaatsje. MCammon stelt als dorp niet veel voor maar grenst aan de interstate. Een Chevron pomp, een Subway, koffie en eten. Straks verder over de oude highway 91, vast en zeker een stuk minder druk. Hopelijk vind ik een goede slaapplaats, die van afgelopen nacht was te schuin, het stro, matras en de slaapzak waren te glad:-)

image

Voor mijn zwager

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Lava Hot Springs

Comments are closed.