Lastig parcour

Nog 25 kilometer naar Boise, daar wil ik een motel nemen. Ik hou ervan vroeg in te checken om zodoende het grootste deel van de dag nog over te hebben om gedoucht en zonder rugzak door de stad te lopen. Dat gaat vandaag niet lukken. Geen gehaast, relaxed verder door de mooie omgeving, veel pauzes genieten van het uitzicht en op tijd stoppen. Morgen inchecken is ook mooi.

De navigator slaat er een slag naar maar mist bij voortduring de bestaande wegen aan te geven. Gezien het type weg waar ik nu op loop kan ik dat wel begrijpen. De veldwegen worden minder zichtbaar, een paar sporen in het gras. Hekken waar overheen geklommen moet worden, rails waar ik kilometers op lopen moet omdat de wegen aan weerszijden niet blijken te bestaan, nog meer hekken, de veldwegen zijn ondertussen niet veel meer dan wildpaden en die houden dan ook op. Dwars door het veld dan maar richting een viaduct, die moet ik over, vanaf daar gaat het de buitenwijken van Boise in.

image

De weg is bijna niet meer te zien

image

Over het spoor, geen trein gezien

Veel afstand leg ik niet af maar wat een heerlijk gevoel zo door het bijna ongerepte grasland te lopen. Ergens steek ik een klein stroompje over, daar is het gras groen, elders is het hooi. Hier en daar wat sagebrush struiken, ze staan in bloei. Tien kilometer dan houdt het op en bereik ik de intestate. Nog een keer een hek over, de interstate oversteken en richting Boise.

image

Groen gras daar moet water zijn

Ver kom ik niet, het is warm vandaag en een tunneltje biedt verkoeling. Er liggen wat dorre struiken in de tunnel en ik bedenk dat een kop thee wel heel erg lekker zou zijn. Niet veel later brandt er een klein vuurtje in de tunnel, water staat op, gelukkig had ik water bijgevuld bij dat stroompje dat ik vanochtend overstak. Het zit hier wel goed, dus waarom de dag hier niet doorbrengen. Hout en water genoeg, eten ook nog wel. De resterende 15 kilometer naar het motel leg ik morgen wel af.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.