Koude nacht

De nacht half wakend doorgebracht, in slaap vallend van vermoeidheid, wakker wordend van de kou. Een lange nacht. Het vriest in de tent net zo hard als buiten. T-shirt, thermoshirt, trui, sweater, jas, thermolegging, broek, thermosokken, muts en nog rillen in de slaapzak. Ik kan alleen maar hopen dat het lichaam went aan de kou, de winter moet nog beginnen.

Laat op, er schijnt een waterig zonnetje, veel warmte geeft die niet. Warm ontbijt doet goed. Het moeilijkste moment is het inpakken. Nadat de warmte van de slaapzak wordt verlaten totdat alles ingepakt is en er gelopen kan worden. Geen gevoel in handen en voeten. Het inpakken duurt te lang, zelfs als ik me haast, zo’n drie kwartier.

image

Government Camp

Een paar mijl nog naar Government Camp, net genoeg om warm te worden. Het gaat over highway 26, bij lange na niet zo mooi als afgelopen dagen maar in de pas gevallen sneeuw ziet alles er mooier uit. Lopen gaat lastig, de auto’s hebben de sneeuw gisteren tot braggel gereden, door de vorst is het afgelopen nacht bevroren, een harde en glibberige ondergrond.

Government Camp is een wintersportdorp, veel horeca en skiverhuur, het dorp maakt zich op voor het winterseizoen. Inkopen bij de pomp/winkel, eten bij Charlie’s. Het is me te vroeg om het bier te proberen waarvan de jagers zo hoog opgaven. Ik verlaat het dorp met nog een paar uur daglicht voor de boeg.

image

6% dalen, rechts een runaway ramp voor vrachtauto's

De weg gaat richting het dal, de komende vijf mijl 6% dalen, er ligt geen sneeuw meer langs de kant van de weg. Koud is het nog wel, vochtig ook. Rond vier uur een plekje in het bos gevonden. Een kampvuur lukt ook vandaag maar net, al het hout is doorweekt, veel warmte komt er niet van af. Zes uur, koud en donker, in de slaapzak. Het belooft weer een lange nacht te worden.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.