Jay en Linda

Nog maar zes mijl naar Nampa. Vandaag ga ik Jay en Linda opzoeken. Kan ik me wel op verheugen. In de loop van de ochtend belt Jay en maken we een afspraak waar hij me oppikt. Het wordt de Burger King.

Vanaf het moment dat ik bij hun thuis ben word ik volgestouwd met eten:-) Ik kan de caloriƫn ook wel gebruiken. Douchen en omkleden, daarna met Jay naar een outdoorshop. De tent staat al in de tuin, we hebben de maten opgenomen. Ik heb besloten de tent te houden en deze van een extra laag te voorzien. Een in lengte verstelbare aluminium buis, een dekzeil, wat haringen die Jay wel over heeft en een uurtje later staat er een waterdichte tent in de tuin. Om het geheel passend te krijgen nog een extra gaatje in de nieuwe buis geboord. Een beetje improviseren en je komt een heel eind.

Het is zaterdag, american football op tv, ik snap het spel niet, vind er ook niets aan maar aan de reacties van Jay en de kinderen te oordelen was het spannend. Linda is een geweldige kok en maakt speciaal voor mij belgische friet met stoofvlees en salade. Heerlijk.

Jay heeft een nieuwe baan en staat komend weekend voor een dilemma. Vanuit het werk zijn kaarten gekocht voor een football wedstrijd, vanuit de kerk is er een bijeenkomst waar hij met zijn zoon naar toe wil. Zwichten voor de sociale druk vanuit het werk of kiezen een voorbeeld te zijn voor zijn zoon. Hij kiest voor het laatste en gaat dat maandag vertellen op het werk, ongeacht eventuele consequenties. Onze levensvisie en idealen mogen dan verschillen maar ik kan de standvastigheid waarderen en goed aanvoelen.

‘s Avonds praat ik nog wat met Jay en Linda over wat het inhoud mormoon te zijn. Het idee dat mormonen meerdere vrouwen mogen hebben is al sinds begin vorige eeuw achterhaald. Wel geven ze tien procent van hun inkomen aan de kerk, van dwang of controle is geen sprake verzekerd Jay me. Ik had nog wel over meer onderwerpen willen praten maar een al de hele dag zeurende hoofdpijn doet me besluiten om tien uur te gaan slapen in mijn verbeterde tentje.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.