Hygiene

Het is moederdag vandaag en de dagen opgespaarde zweetlucht, vermengd met kampvuur en mufgeurende halfnatte kleren dringen zich bij het wakker worden aan me op. Het is inderdaad al dagen geleden dat ik me fatsoenlijk gewassen heb, wel alle dagen zweten als een otter. Was gisteren van plan om me ‘s ochtends bij dat verleidelijke kreekje te wassen maar idee spoelde met het regenwater weg.  

Het duurt zeker nog twee dagen voordat ik in Blue Rapids aankom en nog wel een week eer ik in Fairbury in een motel overnacht. Tot die tijd loop ik over stoffige grind en zandpaden door de brandende zon. Ergens in de middag, ik loop over een zandweggetje genaamd “Richland road”, zie ik een klein poeltje, gevoed door een beekje, met kristalhelder water. Ik besluit van de gelegenheid gebruik te maken, was me en mijn kleren en laat me langzaam opdrogen in de zon. Ik heb me in tijden niet zo gezond gevoeld.  

image

Het tempo is er wel uit, nog een uurtje lopen en een rustplaats zoeken. Kampvuur, water koken, tent opzetten en eten, het begint al routine te worden. Het is al donker als ik dit type, een rupsje kruipt over het scherm, er scharrelen wasbeertjes rond, knort iets vlakbij geen idee wat dat is en verderop huilen coyotes. Zo alleen in het bos, aardedonker, het scherpt de zintuigen, relaxt maar wel alert. Morgen verder

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.