Highway 30

Al dagen loop ik langs highway 30. De omgeving is mooi, dat is het punt niet, maar het is zoveel jachtiger dan lopen langs gravelwegen. Helaas niet veel keuze, de trail is min of meer vervangen door de highway, veel land en wegen aan weerzijde er van zijn in privè bezit en niet toegankelijk. Langs highway 30 dus naar Georgetown.

image

Scenic highway 30

Een spookstad is het net niet, er wonen ruim 550 mensen maar de middenstand heeft het allang opgegeven. Een verlaten restaurant, een dichtgetimmerde supermarkt, dat soort beelden, vervallen panden, afgebladderd schilderwerk. De kerk daarentegen staat te schitteren in de vroege morgenzon, Jesus Christ of Latter Day Saints, oftewel de mormonen. Geen ontbijt in Georgetown, wel water. Ik vul wat flessen bij in het park.

image

Georgetown

Twintig mijl naar Soda Springs. Afgelopen nacht slecht geslapen langs de highway, vandaag niet te laat stoppen. Een paar mijl na Georgetown ligt de gelijknamige Summit. Vanaf die plek is een klein stukje originele trail bewaard gebleven, slecht twee mijl maar toch een verademing even weg te zijn van highway 30. Geen geschikte slaapplaats. Verder langs de highway, alternatieve routes zijn steevast afgesloten, privèbezit, no trespassing.

image

On the trail

image

Small Pond, een waterplaats langs de trail

Acht mijl voor Soda Springs, vijf uur ‘s middags, wat bomen, heuveltjes en een vlak stukje gras. Uit het zicht van de highway, uit de wind, een prima plaats. Het wordt fris ‘s avonds, een vuurtje, koffie en noedels verwarmen me. Moe door slaapgebrek en inspanning val ik rond tien uur in een diepe droomloze slaap.

image

Slaapplaats

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.