Haines

Acht uur ontbijten in het restaurant, weer te weinig geslapen maar nog te veel te doen om langer in bed te blijven. Het motel werkt samen met het ernaast gelegen restaurant, beide onder de naam Oregon Trail. Waar het kan maakt de middenstand gebruik van deze historische naam. Het werkt ook nog eens, op basis van de naam ben ik een paar dagen geleden het motel binnen gestapt, prijs was okay wifi en ontbijt waren inbegrepen.

image

Dreigende luchten onderweg naar Haines

Even voor elf is alles gedaan, een laatste kop koffie en richting Haines het eerst volgende dorpje, twaalf mijl verderop. Gisteren een ontsteking aan de voet schoongemaakt, veel jodium en een pleister. Tezamen met de uitgedeukte schoen loopt het vandaag vrijwel pijnvrij. Geen nieuwe schoenen nodig, ik ga Oregon City halen op de Hanwag / Goodyear combinatie.

image

Mainstreet

De lucht is de gehele dag dreigend maar de voorspelde regen blijft uit. Zelfs af en toe zonneschijn, nog steeds t-shirt weer. De bewolking is voor de foto’s een welkome afwisseling, eens een keer wat anders dan de strak blauwe luchten van de afgelopen weken.

image

Park

Haines afficheert zichzelf als de grootste kleine stad in Oregon. Een general store, een bar en een restaurant. Daarnaast een groot park met wetenswaardigheden over de oregon trail. De general store verkoopt koffie, ik zit goed. Beetje kletsen met de eigenaresse, aardige vrouw, woont sinds een jaar in Haines en heeft de winkel te koop staan. Geen reclame voor Haines, de klandizie lijkt evenwel goed, het loopt af en aan.

image

General Store

Een uurtje later laat ik Haines achter me, op zoek naar een slaapplaats, het is vijf uur, ik moet er nog een beetje aan wennen dat het een uur eerder donker is in de pacific time zone. Een brug over een droog kreekje lijkt me prima voor vannacht, geen tent opzetten, scheelt toch weer wat tijd. De spoorweg loopt parallel aan de highway, ik kies voor het spoor, hele dag geen trein gezien.

image

Sand Creek: uitkijk vanuit slaapplaats.

Terwijl ik dit stukje type dendert er een trein over de brug. Vlakbij is een spoorwegovergang, de machinist toetert luid.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Haines

Comments are closed.