Groen gras

Nog 26 mijl te gaan. Vandaag eens een ander ritme, loop ik de eerste zes mijl in een ruk. Vanaf hier noordwaarts het stroomgebied van de Bear River in. Lekker lange pauze, er is nog schaduw,. Verder, weer zes mijl. Schiet mooi op zo. Het land om me heen is groen, er wordt alfalfa en gras geteeld. De alfalfa staat in bloei en ruikt heerlijk.

image

Bomen, ik kom met enige regelmaat een boom tegen en kan in de schaduw rusten. Cokeville komt al aardig dichtbij, nog veertien mijl, is zelfs als ik nu zou stoppen morgen prima te doen. Veel te vroeg om te stoppen, verder, nu vijf mijl, de voeten doen zeer, de benen raken wat vermoeid.

image

De omgeving doet zo anders aan dan een paar dagen, een paar weken, een maand geleden. Voor het eerst weer groen, geurende bloemen, een stroompje, moerasland. Cokeville Meadows is een natuurgebied, ik rust er een poosje. In het moerassige gedeelte komen veel watervogels voor volgens de informatieborden. Ik observeer verscheidene eendensoorten.

image

Het valt nog niet mee een goede plek te vinden, mooi al dat groen en water, maar ook drassig, geen bodem om een tent op te zetten. Ruim 21 mijl afgelegd voordat ik een droog en vlak stukje grond vind. Rond zeven uur staat de tent. Er is nog een beetje over van de brandstofblokjes die ik gebruik als ik geen vuur kan maken. Net genoeg om water te verhitten voor een kop koffie.

Buiten naar de ondergaande zon gekeken, een trage film, tijd om te mijmeren, mooie ontknoping.

image

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Groen gras

Comments are closed.