Glenss Ferry!!!

De afspraak om samen met Jimi te gaan koffiedrinken ‘s ochtensvroeg verslaap ik, ondanks de wekker. Later komt hij terug met een beker koffie voor me. Het is vrijdag Jimi moet werken maar vindt tijd om me naar het park te rijden. Een vriend van hem werkt in het educatief centrum. Om acht uur maak ik kennis met John Frank, beheerder van diverse parken en bosbouw deskundige.

image

John Frank

Een prive rondleiding door het centrum, veel informatie, vriendelijke mensen. John vertelt me van alles over de oversteek van de Snake, geeft me tips over plaatsen die ik zeker moet bezoeken en als hij hoort dat Marian en ik in de lente het park ook bezoeken beloofd hij een rondrit door de omgeving waarbij we allerlei oude, interessante bouwwerken uit de tijd van de Oregon Trail gaan bezoeken.

image

Verdragen, niet nagekomen door de blanken...

image

...wel door de indianen.

Ik heb niet op het huisadres van Jimi & Nancy gelet, John weet waar ze wonen en rijdt me er naar toe. Tijd om de spullen in te pakken. Nancy moet boodschappen doen en laat me even alleen in hun huis. Uiteraard beschaam ik het vertrouwen niet, het zou niet eens in me opkomen. Jimi komt nog langs en nodigt me uit dazr een paar dagen te blijven. Ik sta in tweestrijd, wil het eigenlijk wel graag maar voel ook de drang verder te trekken. Het begint ‘s nachts al behoorlijk koud te worden en ik moet nog een bergketen over.

Eind van de ochtend neem ik afscheid van Nancy en hun dochter Sally, de andere dochter Anna is naar school. We wisselen mailadressen uit en bij een volgend bezoek aan Glenns Ferry ben ik welkom bij hen. Ik ga er graag nog een keer langs.

De straat nog niet uit stopt een vrouw, ze had me gisteren zien lopen maar was te laat om me voor het eten uit te nodigen. Als ik wil kan ik vanavond bij haar familie eten. Ik heb de zinnen op wandelen gezet, zou het ten opzichte van Jimi & Nancy ook wat raar hebben gevonden hun aanbod om te blijven af te slaan en dan een paar huizen verder te gaan eten. Kristina vindt het jammer had wel een gesprek met een nederlander willen hebben. Ik vertel haar dat ik samen met Marian in de lente weer in Glenns Ferry ben. Dan moet ik zeker bij haar langskomen. Even later rijdt ze weer voorbij, geeft me haar emailadres, ze krijgt de mijne. We zien elkaar in de lente vast en zeker weer.

image

De scenic byway

Al met al is het na èèn uur voordat ik het dorp verlaat. Wat een leuke en aardige mensen daar. Het eerste deel van de middag bevind ik me op de oude trail. Zelfs zonder zware rugzak moet dit een beproeving zijn geweest, heuvelachtig en stoffig. Ik mis ergens een aanwijzing en kom uit op een verharde weg. Ook mooi maar de trail zelf was mooier. Richting de volgende plaats is de verharde weg nu wel de beste keuze, bovendien gaat de trail voor een deel over niet toegankelijk prive terrein.

image

Op de oude trail

Een slaapplaats vinden blijkt lastig vandaag, pas rond acht uur, het schemert al, vind ik een plek. Vlak maar erg stoffig. Het is donker als de tent staat nog even wat eten, brood, vis en rauwe wortel dit keer en voor tien uur in de slaapzak. Lekker warm.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Glenss Ferry!!!

Comments are closed.