Glendo

Zes uur gaat de wekker, zo veel mogelijk kilometers maken in de koele ochtendlucht. Het wakkerworden in de vrije natuur, de geur van naaldbomen, aangenaam koel, de dag zo beginnen is prachtig. Ondanks een lichte hoofdpijn belooft dit een goede dag te worden.

Het pad langs de hoogspanningsmasten verlaat ik na een halfuurtje lopen, een betere route lijkt mogelijk. Ik vertrouw te veel op de navigator en moet herhaaldelijk over hekken klimmen om verder te kunnen. Echt prettig vind ik het niet om zonder toestemming op privegrond te lopen maar veel keuze heb ik niet.

Highway 139 loopt in noordelijke richting naar Glendo. Rond tien uur is de highway bereikt. Een paar mijl westelijk daarvan is de interstate. Er is nauwelijks verkeer op de highway. Een klein stroompje, helder water op twaalf km van Glendo doet me besluiten hier te pauzeren, een vuur te stoken, te eten, koffie en thee te zetten. In de drie uur dat ik hier verblijf zijn er nog geen tien auto’s voorbij gekomen.

De twaalf kilometer naar Glendo verlopen soepel. Bij het benzinestation is wifi, kan ik de apparatuur opladen en uitrusten. Nu de vervolgroute uitstippelen, daarna weer op pad, benieuwd waar ik vannacht slaap.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.