Fossile Butte

De nachtrust heeft goed gedaan. Geen koorts meer, rustig aan inpakken en op weg naar Cokeville, circa 45 mijl. Diamondville grenst aan Kemmerer, beide steden zijn vooral bekend vanwege de mijnbouw. Mijn motel stond in Diamondville, in Kemmerer staan er een stuk of vijf. Een voorbijganger legt uit dat het grote aantal motels vooral bestaansrecht heeft door de arbeiders in de mijnbouw en wegenbouw in deze streek. Toerisme, in de zomer, is ook een reden, vlakbij is het Fossile Butte National Park. Fossile Butte is wereldwijd vermaard om zijn grote hoeveelheid fossielen.

Tegen elf uur ben ik onderweg. In Kemmerer vertelt een bediende dat de politie hier vervelend is. Ik krijg het adres van haar moeder, vlakbij Fossile Butte, mocht ik in de problemen komen kan ik haar bellen. Nog maar net Kemmerer uit of een State Trooper houdt me staande. Zodra hij mijn reisdoel verneemt kan ik verder, van collega’s die me een paar dagen eerder hadden gecontroleerd wist hij dat het goed zat. Dat Marian me komt opzoeken in de VS was hem ook al bekend:-). Aardige man, zoals alle politie die ik tot nu toe ben tegengekomen.

In Fossile Butte is een bezoekerscentrum en dus water. Ik doe rustig aan vandaag, morgen het centrum bezoeken, water bijvullen en dan nog maar 33 mijl naar Cokeville. Geen probleem. Tijdens een pauze, in de buurt van Fossile Butte,, komt een echtpaar langs en geeft me nog meer water, ik kan ook eten krijgen, maar daar heb ik genoeg van.

De nacht breng ik door in een tunnel, nog geen tien mijl opgeschoten, maar wel met meer water dan toen ik vertrok.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.